İzmir Otizm Yürüyüşü'nün ikincisi gerçekleştirildi

TAKİP ET

Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında KEDİ Otizm Derneği ve Kurucu Başkanı Serap Ahmetoğlu tarafından düzenlenen 'İzmir Otizm Yürüyüşü'nün ikincisi gerçekleştirildi. Gündoğdu Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne kadar devam etti.

Dünya Otizm Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında KEDİ Otizm Derneği ve Kurucu Başkanı Serap Ahmetoğlu tarafından düzenlenen 'İzmir Otizm Yürüyüşü'nün ikincisi gerçekleştirildi. Gündoğdu Meydanı'ndan başlayan yürüyüş Türkan Saylan Kültür Merkezi'ne kadar devam etti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’nin katıldığı yürüyüşte, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, Sivil Toplum Kuruluşu (STK) temsilcileri, otizmli çocuklar ve aileleri yer aldı.

Yürüyüşe katılanların “Otizmin farkındayım. Ben hep senin yanındayım”, “Otizm hayata farklı açıdan bakmaktır”, “Ayrıştırma kaynaştır”, “Farklılıklar yaşamın rengidir”, “Otizm bizim tercihimiz değil farkında olmak sizin tercihiniz”, “Fark etme, otizm için fark yarat” yazılı dövizleri dikkat çekti.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, otizmli çocukların eğitime ve ilgiye ihtiyacının olduğunu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve ilçe belediyelerin tüm İzmir'de otizm konusunda farkındalık ve azami bir eylem içinde olmasının büyük önem taşıdığını, otizmlilerin örgütlendikleri STK’larla birlikte iş birliği içerisinde hareket edilmesi gerektiğini ve İGC olarak daima otizmli çocukların ve ailelerinin yanlarında olduklarını vurguladı.

KEDİ Otizm Derneği Serap Dikmen Ahmetoğlu